Hvad opdagede Francis Galton?
Hvad opdagede Francis Galton?

Video: Hvad opdagede Francis Galton?

Video: Hvad opdagede Francis Galton?
Video: Eugenics and Francis Galton: Crash Course History of Science #23 2024, April
Anonim

Hr Francis Galton var en engelsk opdagelsesrejsende, antropolog, eugeniker, geograf og meteorolog. Han er kendt for sin banebrydende forskning i menneskelig intelligens og for at introducere de statistiske begreber korrelation og regression. Han kaldes ofte "eugenikkens fader".

Og hvad opfandt Francis Galton?

Bønnemaskine Twin undersøgelse

Desuden, hvilket system udviklede Sir Francis Galton? Som initiativtager til videnskabelig meteorologi udtænkte han det første vejrkort, foreslog en teori om anticykloner og var den første til etablere en komplet optegnelse over kortsigtede klimatiske fænomener på europæisk målestok. Han opfandt også Galton Fløjte til test af differentiel høreevne.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad Francis Galton bidrog til psykologien?

Francis Galton som differential Psykolog : Hans psykologisk undersøgelser omfattede også mentale forskelle i visualisering, og han var den første til at identificere og studere "talformer", nu kaldet "synæstesi". Han opfandt også ord-associationstesten og undersøgte det underbevidste sinds operationer.

Hvordan opdagede Francis Galton fingeraftryk?

Begyndende i 1880'erne, Galton (en fætter til Charles Darwin ) studeret fingeraftryk at opsøge arvelige egenskaber. Han bestemte gennem sine studier ikke kun, at ingen to fingeraftryk er nøjagtig ens, men også det fingeraftryk forblive konstant gennem et individs levetid.

Anbefalede: