Hvad er lighederne og forskellene mellem Piaget og Vygotsky?
Hvad er lighederne og forskellene mellem Piaget og Vygotsky?

Video: Hvad er lighederne og forskellene mellem Piaget og Vygotsky?

Video: Hvad er lighederne og forskellene mellem Piaget og Vygotsky?
Video: Similarities & Differences Between Piaget & Vygotsky Theories 2024, Kan
Anonim

Nøglen forskellen mellem Piaget og Vygotsky er det Piaget mente, at selvopdagelse er afgørende, hvorimod Vygotsky udtalt, at læring sker gennem at blive undervist af en mere vidende anden.

Med dette i øjesyn, hvordan ligner Piaget og Vygotsky hinanden?

Piaget og Vygotsky også adskille sig i forhold til synet på læring og udvikling. En anden lighed mellem teorierne om Piaget og Vygotsky er tilegnelse af tale. Begge af dem mente, at tilegnelse af tale er den vigtigste aktivitet i kognitiv udvikling.

Man kan også spørge, hvordan var Vygotsky og Piaget forskellige med hensyn til sprogets betydning for kognitiv udvikling? I modsætning til Piaget , Vygotsky troede det udvikling kan ikke løsrives fra social kontekst, mens børn kan skabe viden og lede deres udvikling . Det påstod han også Sprog spiller en vigtig rolle i Kognitiv udvikling . Piaget kun set Sprog som en almindelig milepæl i udvikling.

Derfor, hvad har Erikson og Piaget til fælles?

Den vigtigste forskel mellem Piaget og Erikson er det Erikson skabt forståelse for udvikling gennem hele livet, mens Piaget fokuseret lige fra barndommen til de sene teenageår. Mens Piaget fokuseret på kognitiv udvikling, Eriksons tanker var mere fokuseret på følelsesmæssig udvikling.

Hvad er lighederne mellem Piagets og Eriksons værker?

På trods af brugen af etaper er de begge forskellige med hensyn til timing-aspektet; Eriksons teorien hævder, at den første fase slutter ved et år gammel, mens Piaget postulerer, at den første fase slutter ved to års alderen. Erikson henter inspiration fra den psykoanalytiske tankegang, som Freud tidligere har talt for (Smart 79).

Anbefalede: