Hvad er psykologisk test i psykologi?
Hvad er psykologisk test i psykologi?

Video: Hvad er psykologisk test i psykologi?

Video: Hvad er psykologisk test i psykologi?
Video: Hvad Er Positiv Psykologi -- What is Positive Psychology? (Danish translation) 2024, Marts
Anonim

Psykologisk test er administration af psykologiske tests , som er designet til at være "et objektivt og standardiseret mål for en prøve af adfærd". Udtrykket prøve af adfærd refererer til en persons præstation på opgaver, der normalt er blevet foreskrevet på forhånd.

Hvad er et eksempel på en psykologisk test?

Eksempler af personlighed tests omfatter: Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI) Tematisk Apperception Prøve (TAT) Rorschach, også kendt som 'blækklatten prøve '

Ydermere, hvad er psykologiske problemer involveret i test? Der er tre store problemer i psykologisk test : pålidelighed, validitet og bias. Pålidelighed er, når en prøve leverer konsekvent de samme resultater, enten over tid eller på tværs psykologer . Gyldighed er, når en prøve måler nøjagtigt, hvad den skal måle.

Simpelthen, hvad er psykologisk testuddannelse?

Psykologiske tests bruges til at vurdere en række mentale evner og egenskaber, herunder præstation og evne, personlighed og neurologisk funktion. De kan bruges i en pædagogisk indstilling til at bestemme personlighedens styrker og svagheder.

Hvilke tre karakteristika findes i en god psykologisk test?

Tre vigtige egenskaber ved enhver god psykologisk test er validitet, pålidelighed og (hvor det er relevant) standardisering. Nedenfor definerer jeg hver af disse egenskaber og beskriver måder, hvorpå disse egenskaber etableres. En psykologisk test siges at være valid, hvis den måler, hvad den er beregnet til at måle.

Anbefalede: