Hvad er forskellen mellem fonemisk og fonetisk transskription?
Hvad er forskellen mellem fonemisk og fonetisk transskription?

Video: Hvad er forskellen mellem fonemisk og fonetisk transskription?

Video: Hvad er forskellen mellem fonemisk og fonetisk transskription?
Video: THE DIFFERENCE BETWEEN "PHONEMIC" AND "PHONETIC" | #DailyMIKE 009 2024, April
Anonim

Forskelle mellem fonemiske og fonetiske transskriptioner . Fonetiske transskriptioner give flere detaljer om, hvordan de faktiske lyde udtales, mens fonemiske transskriptioner repræsentere, hvordan folk fortolker sådanne lyde. Vi bruger firkantede parenteser til at omslutte telefoner eller lyde og skråstreger til at omslutte fonemer.

I overensstemmelse hermed, hvad er fonetisk og fonemisk transskription?

Målet med en fonemisk transskription er at optage ' fonemer som mentale kategorier', som en taler bruger, snarere end de faktiske talte varianter af disse fonemer der er produceret i sammenhæng med et bestemt ord. Fonetisk transskription på den anden side specificerer de finere detaljer om, hvordan lyde faktisk laves.

hvad er typerne af fonetisk transskription? Forskellige transskription systemer kan være egnede til forskellige formål. Sådanne formål kan omfatte beskrivende fonetik , teoretisk fonologi, sprogpædagogik, leksikografi, tale- og sprogterapi, computerstyret talegenkendelse og tekst-til-tale syntese. Hver af disse har sine egne krav.

Bare så, hvad er forskellen mellem fonetik og fonemer?

Fonetik er betegnelsen for beskrivelse og klassificering af talelyde, især hvordan lyde produceres, transmitteres og modtages. EN fonem er den mindste enhed i et sprogs lydsystem; for eksempel t-lyden i ord top.

Hvad er fonemisk oversættelse?

Fonologisk oversættelse midler oversætte et ord fra kildesproget til den nærmeste lyd i målsproget. I mellemtiden overførte ord oversættelse betyder at overføre et ord i kildesproget til målsproget.

Anbefalede: