Hvorfor hedder paven Pontifex?
Hvorfor hedder paven Pontifex?

Video: Hvorfor hedder paven Pontifex?

Video: Hvorfor hedder paven Pontifex?
Video: Automatic calendar-shift planner in Excel 2024, Kan
Anonim

Pontifex var tilsyneladende et ord i almindelig valuta i den tidlige kristendom for at betegne en biskop. Embedet blev opgivet af kejser Gratianus i 382 og blev overtaget af de kristne biskopper i Rom. Det blev således en af titlerne på paver af den romersk-katolske kirke, som holder det den dag i dag.

Efterfølgende kan man også spørge, om paven Pontifex Maximus er det?

Ordet " pontifex " og dets afledte "pontiff" blev senere termer brugt for katolske biskopper, herunder biskoppen af Rom, og titlen på " Pontifex Maximus " blev anvendt inden for den katolske kirke til Pave som dens øverste biskop og optræder på bygninger, monumenter og mønter af paver fra renæssancen og moderne tid.

hvad er formålet med paven? Den brede jobbeskrivelse for rollen som pave er leder af den katolske kirke og biskoppen af Rom. Det pave er også leder af den suveræne bystat, Vatikanstaten. Han leder liturgier, udnævner nye biskopper og rejser.

Bare så, hvorfor kaldes paven paven?

' pave ' betyder i bund og grund 'ypperstepræst'. Oprindelsen er fra det franske latinske navn pentifex eller høvding. Den romersk-katolske kirke har adopteret denne titel for sin pavelige embedspræst. Det pave accepterer også titlen 'Vicar', som udvidet betyder 'Kristi stedfortræder' eller 'i stedet for Kristus.

Hvad er en pave i det gamle Rom?

EN pave (fra latin pontifex) var, i romersk antikken, medlem af de mest berømte af præstekollegierne i romersk religion, College of paver.

Anbefalede: