Hvad var højesterets afgørelse i Plessy mod Ferguson?
Hvad var højesterets afgørelse i Plessy mod Ferguson?

Video: Hvad var højesterets afgørelse i Plessy mod Ferguson?

Video: Hvad var højesterets afgørelse i Plessy mod Ferguson?
Video: Plessy v. Ferguson Summary | quimbee.com 2024, April
Anonim

Plessy v . Ferguson , 163 U. S. 537 (1896), var et vartegn afgørelse af U. S. A. Højesteret det opretholdt forfatningen af raceadskillelseslovene for offentlige faciliteter, så længe de adskilte faciliteter var af samme kvalitet – en doktrin, der blev kendt som "adskilte, men lige".

Hvad var følgelig virkningen af Plessy mod Ferguson-afgørelsen?

Plessy v . Ferguson styrket raceadskillelsen i offentlige overnatningssteder og tjenester i hele USA og sikrede dens fortsættelse i mere end et halvt århundrede ved at give den en forfatningsmæssig sanktion. Den amerikanske højesterets afgørelse i Brownv.

For det andet, hvad var resultatet af Plessy v Ferguson quizlet? Et tilfælde, hvor Højesteretten fastslog, at adskilte, "lige, men adskilte" offentlige boliger for sorte og hvide ikke overtrådte den 14. ændring. Denne dom gjorde adskillelse lovlig.

Hvad var afstemningen i Plessy v Ferguson angående dette?

Afgørelse: Med syv stemmer til Ferguson og en stemme mod, afgjorde højesteret, at obligatorisk raceadskillelse ikke var i strid med det fjortende ændringsforslag. På trods af aldrig at bruge udtrykket "separat, men lige", fastslog domstolens afgørelse dette princip som et middel til at retfærdiggøre adskillelse.

Hvad argumenterede Plessy?

Ferguson, ved Louisianas højesteret, skændes at adskillelsesloven overtrådte ligebeskyttelsesklausulen i det fjortende ændringsforslag, som forbyder stater at nægte "enhver person inden for deres jurisdiktion den lige beskyttelse af lovene", såvel som det trettende ændringsforslag, som forbød slaveri.

Anbefalede: