Hvad er retten til liv ifølge Thomson?
Hvad er retten til liv ifølge Thomson?

Video: Hvad er retten til liv ifølge Thomson?

Video: Hvad er retten til liv ifølge Thomson?
Video: 18 марта это самое главное, что нельзя делать в этот день, иначе быть беде. Народные приметы Конона 2024, Kan
Anonim

At have ret til livet er at have ret ikke at blive dræbt uretfærdigt - det er ikke at have det ret ikke at blive dræbt periode. – Thomson : moderen har en ret at bestemme, hvad der sker i og med hendes egen krop. Fosteret har ikke en ret til moderens krop.

Hvad betyder retten til liv i overensstemmelse hermed ifølge Thomson?

det ret til gør hvad end du vælger, forudsat at du gør ikke krænke rettighederne af andre.

Udover ovenstående, hvad er Thomsons violinist-eksempel? Den kendte violinist ", "folk frø" og chokoladen eksempel er tre af en række tankeeksperimenter hos filosoffen Judith Jarvis Thomsons artiklen "Et forsvar for abort". Som titlen antyder har artiklen til formål at forsvare abort – i hvert fald i nogle tilfælde.

Hvorfor er det i denne forbindelse tilladt at tage stikket ud af violinisten ifølge Thomson?

Thomson siger, at du nu kan tillade tag stikket ud af violinisten selvom dette vil forårsage hans død: dette skyldes begrænsninger i retten til liv, som ikke omfatter retten til at bruge en anden persons krop, og så ved trækker stikket ud det violinist du krænker ikke hans ret til livet, men berøver ham blot

Hvad er violinistens argument?

Det Violinistargument . Uddannede pro-vælgere, der hævder, at spørgsmålet om fosterets personlighed er irrelevant, fordi moderens ret til en abort ville overtrumfe fosterets ret til liv, selvom han er en person, kan bringe Judith Jarvis Thompsons berømte Violinist Analogi” eller en variation af det.

Anbefalede: