Hvad er svag foundationalisme?
Hvad er svag foundationalisme?

Video: Hvad er svag foundationalisme?

Video: Hvad er svag foundationalisme?
Video: What is Foundationalism? 2024, Kan
Anonim

Ifølge BonJour svag foundationalist mener, at nogle ikke-inferentielle overbevisninger er minimalt begrundede, hvor denne begrundelse ikke er stærk nok til at opfylde retfærdiggørelsesbetingelsen om viden.

Hvad betyder Foundationalisme med hensyn til dette?

Fundamentalisme er teorien i epistemologien om, at overbevisninger kan retfærdiggøres ud fra grundlæggende eller grundlæggende overbevisninger (tro, der giver retfærdiggørende støtte til andre overbevisninger).

Udover ovenstående, hvad er foundationalisme i videnteori? quine hjem > fundamentalisme . fundamentalisme . Fundamentalisme er en vidensteori der holder det hele viden og inferentiel viden (retfærdiggjort overbevisning) hviler i sidste ende på et vist grundlag uden inferential viden.

På samme måde, hvad er forskellen mellem Foundationalism og Coherentism?

Fundamentalisme : anfører, at vores overbevisning er begrundet i mere grundlæggende overbevisninger. Kohærentisme : angiver, at vores overbevisninger danner et sammenhængende netværk af overbevisninger, der understøtter hinanden gensidigt (ikke ensrettet som i fundamentalisme ). I dette tilfælde er der ikke behov for enkeltstående overbevisninger

Hvad er Descartes Foundationalisme?

Fundamentalisme blev initieret af den franske tidlige moderne filosof René Descartes . Descartes forsøgte at etablere det sikre grundlag for viden for at undgå skepsis. Han sammenlignede informationen fra sanserne, som er uklar og usikker, med geometriens sandheder, som er klare og tydelige.

Anbefalede: