Indholdsfortegnelse:

Hvad er Illocution og eksempel?
Hvad er Illocution og eksempel?

Video: Hvad er Illocution og eksempel?

Video: Hvad er Illocution og eksempel?
Video: A Brief Introduction to Speech Acts: Locution Illocution Perlocution 2024, Kan
Anonim

An illokutionær handling er en instans af en kulturelt defineret talehandlingstype, karakteriseret ved en bestemt illokutionær kraft; til eksempel , lovende, rådgivende, advarsel,.. Således illokutionær ytringens kraft er ikke en henvendelse om salatbyggeriets fremskridt, men et krav om at salaten medbringes.

På denne måde, hvad er de 3 typer talehandlinger?

Typer af talehandlinger

  • Repræsentanter: påstande, udsagn, påstande, hypoteser, beskrivelser, forslag.
  • Kommissiver: løfter, eder, løfter, trusler, løfter.
  • Direktiver: kommandoer, anmodninger, udfordringer, invitationer, ordrer, indkaldelser, bønner, vovemod.

For det andet, hvad er meningen med Illocutionary? Definition af illokutionær .: relateret til eller være den kommunikative effekt (såsom at beordre eller anmode) af en ytring "Der er en slange under dig" kan have illokutionær kraften af en advarsel.

hvad er Illocution og Perlocution?

De tre komponenter i en kommunikation, fra et pragmatisk synspunkt, er: Lokution - den semantiske eller bogstavelige betydning af ytringen; Illokution -- talerens hensigt; og. Perlokution - hvordan det blev modtaget af lytteren.

Hvad er direkte Illokution?

EN direkte illokution er en illokutionær handling, hvor kun illokutionær kraft og propositionelt indhold, der bogstaveligt er udtrykt ved de leksikalske genstande og syntaktisk form af ytringen, kommunikeres. Illokutionær Kraft. Forslag. Ytring. Leech 1983.

Anbefalede: