Hvad er Gesells udviklingsteori?
Hvad er Gesells udviklingsteori?

Video: Hvad er Gesells udviklingsteori?

Video: Hvad er Gesells udviklingsteori?
Video: Hvad er GDPR og hvilken betydning har dens indtog haft 2024, April
Anonim

Det Teori

Gesell observerede og dokumenterede mønstre i børns måde udvikle , som viser, at alle børn gennemgår lignende og forudsigelige sekvenser, selvom hvert barn bevæger sig gennem disse sekvenser i sit eget tempo eller tempo. Denne proces består af både interne og eksterne faktorer

Hvad var så Arnold Gesells teori?

Den modne Teori børns udvikling blev introduceret i 1925 af Dr. Arnold Gesell , en amerikansk pædagog, børnelæge og klinisk psykolog, hvis studier fokuserede på "forløbet, mønsteret og hastigheden af modningsvækst hos normale og ekstraordinære børn"( Gesell 1928).

Udover ovenstående, hvad var Gesells 3 hovedantagelser? Gesell baseret sin teori på tre hovedantagelser , den første er udvikling har et biologisk grundlag, den anden er gode og dårlige år alternerende, og den tredje er kropstyper er korreleret med personlighedsudvikling.

Med dette i betragtning, hvilken beskrivelse relaterer sig til Gesells udviklingsteori?

Gesells udviklingsteori siger, at miljøet spiller en rolle for barnet udvikling , men det har ikke nogen del i rækkefølgen af udvikling . Andre faktorer, der har indflydelse vækst og udvikling omfatter biologiske, kognitive og socioemotionelle processer.

Hvad var Gesells syn på børn?

Aktivitet 2: Arnold Gesell var en tidlig fase teoretiker. Det troede han på børn udviklet på en diskontinuerlig måde med kvalitativt adskilte stadier. Dette står i kontrast til teorier om kontinuitet, såsom behaviorisme, som hævder det udvikling består af løbende og gradvis læring.

Anbefalede: