Hvad er dharmachakra Parivartan?
Hvad er dharmachakra Parivartan?

Video: Hvad er dharmachakra Parivartan?

Video: Hvad er dharmachakra Parivartan?
Video: Dharmachakra Pravatan 2024, Kan
Anonim

Dhammacakkappavattana Sutta (Pali; sanskrit: Dharmacakrapravartana Sūtra; engelsk: The Setting in Motion of the Wheel of the Dharma Sutta eller Promulgation of the Law Sutta) er en buddhistisk tekst, der af buddhister anses for at være en optegnelse over den første prædiken holdt af Gautama Buddha.

Hvad betyder dharmachakra på denne måde?

Det Dharmachakra betydning henviser generelt til et typisk Dharma-hjul med otte eger - der repræsenterer den ottefoldede vej - og er det ældste, universelle symbol for buddhisme. Kanten på Dharma-hjulet betyder yderligere evnen til at holde alle læresætningerne sammen ved at meditere og koncentrere sig.

hvad er et eksempel på Dharma? Enhver handling udført i overensstemmelse med vores højeste natur er Dharma . Til eksempel , du går og fodrer en sulten mand med den ene intention om at lindre hans sult, det er Dharma . Hvis du gør den samme handling for ros fra andre, er det adharma. Kun din samvittighed kan være den rigtige dommer over, hvad der er Dharma og adharma.

hvad repræsenterer hjulet med otte eger i buddhismen?

I det indo-tibetanske buddhist tradition for eksempel den 8 egerhjul repræsenterer den ædle ottefoldige sti, og navet, fælgen og eger siges også repræsentere de tre træninger (sila, prajña og samadhi).

Hvad er lovens hjul i buddhismen?

Det Hjul af Lov (dharmachakra) er det vigtigste symbol på buddhisme , der betegner Buddhas første prædiken i skoven ved Sarnath, hvor han sad Buddhistisk lov (dharma) i bevægelse.

Anbefalede: