Hvad er en mezuza, og hvad er dens formål?
Hvad er en mezuza, og hvad er dens formål?

Video: Hvad er en mezuza, og hvad er dens formål?

Video: Hvad er en mezuza, og hvad er dens formål?
Video: What Is a Mezuzah? 2024, April
Anonim

I mainstream rabbinsk jødedom, en mezuzah er påført det dørpost til jødiske hjem at opfylde det mitzvah (bibelsk bud) at "skrive det Guds ord på det porte og dørstolper til dit hus" (5 Mosebog 6:9).

Også at vide er, hvad mezuzaen symboliserer?

Ordet mezuzah betyder bogstaveligt dørpost, men det er kommet til at betyde pergamentrullen placeret på dørstolpen, som er indskrevet med versene fra Femte Mosebog, der starter med: Hør Israel, Herren vor Gud, Herren er én.

På samme måde, hvad er mezuzah-bønnen på engelsk? Her er engelsk oversættelse: Hør, Israel, Herren er vores Gud, Herren er én. Du skal elske Herren, din Gud, af hele dit hjerte, af hele din sjæl og af alle dine ressourcer. Og disse ting, som jeg befaler dig i dag, skal være på dit hjerte.

På samme måde kan man spørge, hvad er mezuzaen, og hvorfor er den vigtig?

Shema. Shema betragtes af mange jøder som den mest vigtig bøn i jødedommen. Det er fordi det minder dem om troens nøgleprincip – der er kun én Gud. Denne del af Shema er taget fra Toraen: Hør Israel, Herren vor Gud, Herren er én.

Hvorfor vippes mezuzaen?

"Hvor døråbningen er bred nok, Ashkenazi-jøder og spanske og portugisiske jøder vippe det mezuzah så toppen skråner mod det rum, hvori døren åbnes. De fleste sefardier og andre ikke-ashkenaziske jøder anbringer mezuzah lodret."

Anbefalede: