Hvad er kulturplejeteori?
Hvad er kulturplejeteori?

Video: Hvad er kulturplejeteori?

Video: Hvad er kulturplejeteori?
Video: Hvað eru ópíóíðar? | Guðrún Kjartansdóttir lyfjafræðingur 2024, Kan
Anonim

Madeleine Leiningers Kulturplejeteori er en etableret sygeplejerske teori der understreger kultur og omsorg som væsentlige begreber i sygeplejen. Teoretisk rammer florerer i sygeplejen, og Kulturplejeteori kan være underudnyttet og misforstået inden for sygeplejerskeuddannelsen.

Desuden, hvad er Leiningers Culture Care Theory?

Leiningers Culture Care Theory forsøg på at yde kulturelt kongruent sygepleje omsorg gennem "kognitivt baserede assisterende, støttende, faciliterende eller muliggørende handlinger eller beslutninger, der for det meste er skræddersyet til at passe med individets, gruppens eller institutionens kulturel værdier, overbevisninger og livsformer." Hensigten med

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er kulturel kompetenceteori? Kulturel kompetence er et sæt kongruente adfærd, holdninger og politikker, der samles i et system eller agentur eller blandt fagfolk og gør det muligt for systemet, agenturet eller fagfolkene at arbejde effektivt på tværs af kulturel situationer.

Spørgsmålet er også, hvad er kulturpleje?

Kulturpleje defineres som de subjektivt og objektivt tillærte og overførte værdier, overbevisninger og mønstrede livsveje, der hjælper, understøtter, faciliterer eller gør et andet individ eller en gruppe i stand til at bevare deres velvære, helbred, forbedre deres menneskelige tilstand og levevej, eller at håndtere sygdom, handicap eller død

Er Leiningers teori en storslået teori?

Leininger mener, at det ikke er en stor teori fordi det har særlige dimensioner at vurdere for et samlet billede. Det er en helhedsorienteret og omfattende tilgang, som har ført til bredere anvendelse af sygeplejepraksis, end det traditionelt forventes med en mellemrange, reduktionistisk tilgang.

Anbefalede: