Hvad er dynamikken i befrielsesteologien?
Hvad er dynamikken i befrielsesteologien?

Video: Hvad er dynamikken i befrielsesteologien?

Video: Hvad er dynamikken i befrielsesteologien?
Video: Liberation Theology 2024, Kan
Anonim

Befrielsesteologi . Befrielsesteologi , religiøs bevægelse, der opstod i slutningen af det 20. århundredes romersk-katolicisme og centreret i Latinamerika. Den søgte at anvende religiøs tro ved at hjælpe de fattige og undertrykte gennem involvering i politiske og civile anliggender.

Hvad er derfor hovedmålet med befrielsesteologien?

Befrielsesteologi foreslår at bekæmpe fattigdom ved at adressere dens påståede kilde, grådighedens synd. På den måde udforsker den forholdet mellem Christian teologi (især romersk-katolske) og politisk aktivisme, især i forhold til økonomisk retfærdighed, fattigdom og menneskerettigheder.

Ved også, hvem der er grundlæggeren af befrielsesteologien? Gustavo Gutiérrez Merino

For det andet, hvad er nøgleprincipperne i befrielsesteologien?

Gutierrez (11) defineret teologi som en "kritisk refleksion over praksis i lyset af Guds ord." Befrielsesteologi har to grundlæggende principper : for det første anerkender den et behov for befrielse fra enhver form for undertrykkelse - politisk, økonomisk, social, seksuel, racemæssig, religiøs; for det andet hævder den, at teologi skal

Hvad er befrielsesteologi PDF?

Befrielsesteologi er en bevægelse i (romersk-katolsk) teologi som har til formål at befri mennesker. fra uretfærdige økonomiske, politiske eller sociale sammenhænge. Derved fortolker den primært. Kristendommens lære i forhold til lidelse.

Anbefalede: