Hvad er princippet om alternative muligheder?
Hvad er princippet om alternative muligheder?

Video: Hvad er princippet om alternative muligheder?

Video: Hvad er princippet om alternative muligheder?
Video: ALT CHARMEN I EN STOR STRIK! SOMMER EFFEKTIV JUMPER 2024, Kan
Anonim

En dominerende rolle i næsten alle nylige undersøgelser af problemet med fri vilje er blevet spillet af en princip som jeg vil kalde "den princippet om alternative muligheder ." Det her princip siger, at en person kun er moralsk ansvarlig for, hvad han har gjort, hvis han kunne have gjort anderledes.

Med hensyn til dette, hvem fandt frem til princippet om alternative muligheder?

Princippet om alternative muligheder Det blev formuleret af libertarianeren Robert Kane. Dette argument er detaljeret nedenfor: (1) PAP: En agent er kun ansvarlig for en handling, hvis denne agent kunne have gjort andet. (2) En agent kunne kun have gjort andet, hvis kausal determinisme er falsk.

Også, støtter eller afviser Harry Frankfurt PAP? Og Frankfurt afviser , på grundlag af hans eksempler, ikke kun PAP som helhed, men også hver af dens dele. Så det ser ud til at Frankfurt er forpligtet til afvise OIC-princippet, eller i det mindste den del af det (OIC(ii)), der vedrører udeladelser.

Heraf, hvordan formulerer Frankfurt princippet om alternative muligheder?

en. En person har fri vilje kun hvis han var i stand til det gør Ellers. En person er moralsk ansvarlig for, hvad han har gjort, kun hvis det var muligt, at han gjorde noget andet.

Hvad mener Frankfurt er nødvendigt for moralsk ansvar?

Frankfurt argumenterede for moralsk ansvar uden libertariansk fri vilje . Bemærk dog at Frankfurt antager, at ægte alternative muligheder gør eksisterer. Hvis ikke, er der intet for hans kontrafaktiske dæmon at blokere.

Anbefalede: