Hvad er Premack-princippet i ABA?
Hvad er Premack-princippet i ABA?

Video: Hvad er Premack-princippet i ABA?

Video: Hvad er Premack-princippet i ABA?
Video: Module 6: Premack Principle 2024, Kan
Anonim

Det Premack-princippet er en ABA strategi, der mere almindeligt omtales som "bedstemors regel". For at sige det enkelt: Premack-princippet gør det lettere at lave en ubehagelig aktivitet ved at lægge en behagelig aktivitet lige efter den. Ved brug af Premack-princippet , vil du først forklare, hvad forstærkningen er.

Hvad er så et eksempel på Premack-princippet?

Forældre bruger Premack princip når de beder børn om at spise deres aftensmad (lav sandsynlighedsadfærd) før de spiser dessert (høj sandsynlighedsadfærd). Til eksempel , når du taler med et barn, siger du måske: 'Vi kan få cheesecake senere, hvis du spiser din broccoli nu. På denne måde fokuserer barnet først på belønningen.

For det andet, hvorfor kaldes Premack-princippet nogle gange for bedstemors regel? Det Premack princip er en generalisering, som fremsætter hypotesen om, at en adfærd med høj sandsynlighed forstærker en adfærd med lav sandsynlighed. Med andre ord vil den mere sandsynlige respons forstærke den mindre sandsynlige respons.

Derudover, hvad er Premack-princippet, og hvordan kan det bruges i dit liv til at forbedre udførelsen af adfærd?

Det Premack-princippet anfører, der foretrak adfærd , eller adfærd med - en højere niveau af indre forstærkning, kan være Brugt som belønninger eller forstærkninger til mindre foretrukne adfærd.

Hvad er Premack princippet quizlet?

Det Premack princip anfører, at. adfærd forekommer i forskellig hastighed. Hvis en lavfrekvent adfærd efterfølges af muligheden for at engagere sig i en højfrekvent adfærd, er resultatet en stigning i lavfrekvent adfærd.

Anbefalede: