Hvad er Patricia Churchlands filosofi?
Hvad er Patricia Churchlands filosofi?

Video: Hvad er Patricia Churchlands filosofi?

Video: Hvad er Patricia Churchlands filosofi?
Video: Hvad er filosofi 2024, April
Anonim

I årtier PATRICIA S. KIRKELAND har bidraget til områderne filosofi af neurovidenskab, filosofi sindet og neuroetikken. Hendes forskning har fokuseret på grænsefladen mellem neurovidenskab og filosofi , med et aktuelt fokus på sammenhængen mellem moral og den sociale hjerne.

På samme måde kan man spørge, hvad er Churchland-filosofi?

Kirkeland er berømt for at forsvare tesen om, at vores hverdagslige, sunde fornuft, 'folkelige' psykologi, som søger at forklare menneskelig adfærd i form af agenters tro og ønsker, faktisk er en dybt mangelfuld teori, der skal elimineres til fordel for en moden kognitiv neurovidenskab.

Man kan også spørge, hvad er Eliminativ materialisme-filosofi? Eliminativ materialisme (også kaldet eliminativisme) er påstanden om, at folks sunde fornuftsforståelse af sindet (eller folkepsykologien) er falsk, og at visse klasser af mentale tilstande, som de fleste mennesker tror på, ikke eksisterer. Det er en materialist position i filosofi af sind.

Man kan også spørge, hvad er selv ifølge Paul Churchland?

Baseret på denne påstand, Kirkeland rummer toliminativ materialisme. Enkelt sagt hævder eliminativ materialisme, at sindets almindelige folkepsykologi er forkert. Det er den fysiske hjerne og ikke det imaginære sind, der giver os vores fornemmelse af selv.

Hvem er Paul og Patricia Churchland?

Paul Churchland (født 21. oktober 1942 i Vancouver, Canada) og Patricia Smith Kirkeland (født den 16. juli 1943 i Oliver, British Columbia, Canada) er canadisk-amerikanske filosoffer, hvis arbejde har fokuseret på at integrere disciplinerne filosofi om sind og neurovidenskab i en ny tilgang, der er blevet kaldt

Anbefalede: