Hvad er skepsis som en tankegang inden for filosofi?
Hvad er skepsis som en tankegang inden for filosofi?

Video: Hvad er skepsis som en tankegang inden for filosofi?

Video: Hvad er skepsis som en tankegang inden for filosofi?
Video: 30 глупых вопросов DevOps-инженеру [Карьера в IT] 2024, April
Anonim

Filosofisk skepsis (UK stavemåde: skepsis ; fra græsk σκέψις skepsis, "forespørgsel") er en filosofisk tankegang der sætter spørgsmålstegn ved muligheden for vished i viden.

Følgelig, hvad er meningen med skepsis i filosofi?

Skepsis , også stavet skepsis , i det vestlige filosofi , holdningen til tvivlende videnspåstande fremsat på forskellige områder. Skeptikere har udfordret tilstrækkeligheden eller pålideligheden af disse påstande ved at spørge, hvilke principper de er baseret på, eller hvad de faktisk etablerer.

På samme måde, hvad er et eksempel på skepsis? Eksempler på skepsis Salgsargumentet virkede for godt til at være sandt, så det var han skeptisk . Læreren var skeptisk da Timmy fortalte hende, at hunden spiste hans lektier. Efter at politikeren sagde, at han ikke ville hæve skatten, var vælgerne det skeptisk . Joy var skeptisk da tv-annoncen sagde, at rengøringsassistenten ville fjerne alle pletter.

Hvad er så hovedpåstanden om filosofisk skepsis?

(Forelæsningsmateriale) skeptikere acceptere, at kriterierne for viden er berettiget sand tro. Men de påstand at disse tre kriterier aldrig kan opfyldes fuldt ud.

Hvem er grundlæggeren af skepsis?

Pyrrho af Elis

Anbefalede: