Indholdsfortegnelse:

Hvad er en Stanine-score?
Hvad er en Stanine-score?

Video: Hvad er en Stanine-score?

Video: Hvad er en Stanine-score?
Video: Stanine партитуры, часть 1 2024, Kan
Anonim

EN stanine ("standard ni") score er en måde at skalere på scoringer på en ni-trins skala. Det kan bruges til at konvertere enhver test score til et enkeltcifret score . Men hvor en standardnormalfordeling har et gennemsnit på 0 og en standardafvigelse på 1, staniner har et gennemsnit på 5 og en standardafvigelse på 2.

Hvad betyder en Stanine-score på 7 i forhold til dette?

Stanine scorer 7 eller 8 fortolkes sædvanligvis som angiver "over middel" præstation. Som du måske har mistanke om, stanine scorer på 2 eller 3 fortolkes normalt til betyde at nogen er "under gennemsnittet", mens en stanine score af 1 angiver en relativ position, der er "meget lav".

Udover ovenstående, hvordan finder jeg min Stanine-score? Find middelprøven score og trække dette fra hver score . Kvadret hver af disse forskelle, og tilføj derefter resultaterne. Divider denne sum med antallet af scoringer , og tag kvadratroden af kvotienten til Find standardafvigelsen. For eksempel for scoringer af 40, 94 og 35 ville standardafvigelsen være omkring 27.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er et Stanine-niveau?

STANINE SCORES Stanine er en forkortelse for standard ni. EN stanine score spænder fra et lavpunkt på 1 til et højt på 9; derfor navnet " stanine ." For eksempel en stanine score på 1, 2 eller 3 er under gennemsnittet; 4, 5 eller 6 er gennemsnitlig; og 7, 8 eller 9 er over gennemsnittet.

Hvordan konverterer du rå score til Stanine?

Beregning af Stanine Scores

  1. De første 4 % af rangerede scores (råscore 351-354) vil få en stanine-score på 1.
  2. De næste 7 % af rangerede scores (råscore 356-365) vil få en stanine-score på 2.
  3. De næste 12 % af rangerede scores (råscore 366-384) vil få en stanine-score på 3.

Anbefalede: