Hvilken gas er der i Saturn?
Hvilken gas er der i Saturn?

Video: Hvilken gas er der i Saturn?

Video: Hvilken gas er der i Saturn?
Video: НЕ ВЗДУМАЙ снимать аккумулятор с машины. Делай это ПРАВИЛЬНО ! 2024, Kan
Anonim

Saturn er ikke fast som Jorden, men er i stedet en kæmpe gasplanet. Den består af 94 % brint , 6% helium og små mængder metan og ammoniak . Brint og helium er hvad de fleste stjerner er lavet af. Det menes, at der kan være en smeltet, stenet kerne på størrelse med Jorden dybt inde i Saturn.

På samme måde kan du spørge, hvilken gas er hovedgas på Saturn?

Saturn er overvejende sammensat af brint og helium , de to grundlæggende gasser i universet. Planeten bærer også spor af is, der indeholder ammoniak , metan , og vand.

Ligeledes er Saturn en gasgigant? EN gas gigant er en stor planet mest sammensat af gasser , såsom brint og helium, med en relativt lille stenet kerne. Det gasgiganter af vores solsystem er Jupiter, Saturn , Uranus og Neptun.

Også spurgt, hvordan ved vi, at Saturn er lavet af gas?

Saturn er en gas kæmpe, fordi det er overvejende sammensat af brint og helium. Den mangler en bestemt overflade, selvom den kan have en solid kerne. Saturns rotation får den til at have form som en oblate sfæroid; det vil sige, at den er fladtrykt ved polerne og buler ved sin ækvator.

Hvad er der på overfladen af Saturn?

Men Saturn ser ud til at have en overflade , så hvad kigger vi på. Den ydre atmosfære af Saturn består af 93 % molekylært brint og resten helium, med spormængder af ammoniak, acetylen, ethan, phosphin og metan.

Anbefalede: