Kan buddhister drikke alkohol?
Kan buddhister drikke alkohol?

Video: Kan buddhister drikke alkohol?

Video: Kan buddhister drikke alkohol?
Video: Did Buddha Suggest a Vegetarian Lifestyle? 5 Buddhist Teachings Recommending Vegetarianism. 2024, Kan
Anonim

Det er et spørgsmål med et let svar, i det mindste ifølge den femte forskrift om en øvelse buddhist : Tag ikke rusmidler. Forskriften støber ikke alkohol som synd. Det stammer mere fra problemerne forårsaget af et overskyet sind. (Dybest set er du mere tilbøjelig til at gøre noget dumt, når du drikker).

Heri, må munke drikke alkohol?

Mens skovklosteret munke var lov til at drikke alkohol , munke fra andre buddhistiske sekter var det ikke lov til at drikke alkohol.

Ligeledes kan buddhister drikke kaffe? I USA og Europa er det fælles for både Theravad og Mahayana buddhister at hengive sig til et glas vin eller øl af og til, men ikke til det punkt, hvor det måske forhindrer en i at for eksempel køre bil. Koffeinforbrug, selv blandt buddhist munke, betragtes normalt ikke som et brud på den femte forskrift.

På denne måde, hvad er buddhister tilladt og ikke tilladt at spise?

Ifølge Theravada er Buddha tilladt hans munke til spise svinekød, kylling og fisk, hvis munken var klar over, at dyret var det ikke dræbt på deres vegne. Munke fra Mahayana-traditionerne, der følger Brahma Net Sutraen, er forbudt af deres løfter fra spise kød af enhver art.

Kan hinduer drikke alkohol?

Indiske religioner jainisme, som prædiker ikke-vold og vegetarisme, tillader ikke alkoholiker drikkevarer, fordi deres gæring afhænger af mikroorganismer, hvilket gør alkohol ikke-vegetarisk. En indviet sikh kan ikke bruge rusmidler, hvoraf vin er en.

Anbefalede: