Er mandarin og kinesisk det samme?
Er mandarin og kinesisk det samme?

Video: Er mandarin og kinesisk det samme?

Video: Er mandarin og kinesisk det samme?
Video: How Similar Are Mandarin and Cantonese? 2024, Kan
Anonim

Her er det korte svar: Mandarin er en form for kinesisk Sprog. Nogle kalder det en dialekt. kinesisk er et paraplysprogsbegreb, der omfatter multiple dialekter/sprog, herunder Mandarin , kantonesisk, Hakka og mere. Bare rolig, Mandarin er den mest udbredte.

Heraf, hvad er forskellen mellem forenklet kinesisk og mandarin?

kinesisk er det mest udbredte sprog inde verden. For eksempel bruger Taiwan, Hong Kong og Macau Traditional kinesisk , hvorimod Forenklet kinesisk bruges i Kina, Malaysia og Singapore. Denne blog vil hovedsageligt fokusere på forskel mellem Traditionel kinesisk (Taiwan) og Forenklet kinesisk (Kina).

Ved også, er mandarin det eneste kinesiske sprog? Mandarin er den mest talte Sprog i verden med over 1,5 milliarder højttalere. Når de fleste tænker på " kinesisk ", det er mandarin som de afbilder. Men Mandarin kinesisk er langt fra kun variant af kinesisk sprog - eller den eneste sprog talt ind Kina … Men i Taiwan, Mandarin er talt.

Udover dette, siger du mandarin eller kinesisk?

I engelsktalende lande " Mandarin "er sædvanligvis foretrukket til det talte sprog." kinesisk "eller" skrevet kinesisk " er korrekte for skriftsproget. Selvfølgelig er der andre dialekter, herunder kantonesisk, som ikke er mindre " kinesisk " end den ene vi ring også til Standard kinesisk eller putonghua.

Hvorfor bruger Kina forenklet kinesisk?

Folkerepublikkens regering Kina på fastlandet Kina har forfremmet dem for brug trykt siden 1950'erne og 1960'erne for at fremme læsefærdigheder. Forenklet tegnformer blev skabt ved at reducere antallet af streger og forenkling formerne af en betydelig andel af kinesiske karaktere.

Anbefalede: