Er UAE sunni eller shia?
Er UAE sunni eller shia?

Video: Er UAE sunni eller shia?

Video: Er UAE sunni eller shia?
Video: SUNNI VS SHIA 2024, Kan
Anonim

Islam er den officielle religion Forenede Arabiske Emirater . Mere end 80% af befolkningen i Forenede Arabiske Emirater er ikke-borgere. Stort set alle Emirati-borgere er muslimer; cirka 85 % er Sunni og 15% er shiamuslimer. Der er et mindre antal ismaili Shias og Ahmadi.

Er UAE sunni i denne henseende?

Det UAE er et land med muslimsk flertal. Syvende del af UAE Forfatningen erklærer islam som den officielle statsreligion. I Dubai , udnævner regeringen alle imamer, evt Sunni eller shia, såvel som regulering af religiøst prædikenindhold prædiket i moskeer.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvilke lande er shia- eller sunnimuslimer? Sunni - Shia Splittet i dag De er flertallet i Afghanistan, Saudi-Arabien, Egypten, Yemen, Pakistan, Indonesien, Tyrkiet, Algeriet, Marokko og Tunesien. Shiitter er flertallet i Iran og Irak. De har også store minoritetssamfund i Yemen, Bahrain, Syrien, Libanon og Aserbajdsjan.

Og er det sunni eller shia?

sunnier er et flertal i de fleste muslimske samfund: i Sydøstasien, Kina, Sydasien, Afrika og en del af den arabiske verden. Shia udgør størstedelen af borgerbefolkningen i Irak, Bahrain, Iran, Libanon og Aserbajdsjan, ligesom de er en politisk betydningsfuld minoritet i Pakistan, Syrien, Yemen og Kuwait.

Har UAE sharia-lovgivning?

Kriminel lov . Det UAE straffeloven er ikke fuldt ud baseret på Islamisk Sharia , men udleder flere elementer fra det. Sharia-loven gør det findes i UAE og bruges under særlige omstændigheder, såsom ved betaling af blodpenge.

Anbefalede: