Hvad vil det sige at spise mad, der er ofret til idoler?
Hvad vil det sige at spise mad, der er ofret til idoler?

Video: Hvad vil det sige at spise mad, der er ofret til idoler?

Video: Hvad vil det sige at spise mad, der er ofret til idoler?
Video: About Ukraine and NATO 2024, Kan
Anonim

Spiser mad som en del af en hedning ofre , tilbad den idol til hvem det blev lavet og havde fællesskab eller fællesskab med det; ligesom ham der spiser Herrens nadver, regnes for at tage del i den kristne ofre , eller som dem, der spiste det jødiske ofre tog del i, hvad der var tilbydes på deres alter.

Ligeledes spørger folk, er det OK at spise mad, der er ofret til idoler?

Det er en farlig, syndig handling, da Paulus eksplicit linker idol mad til afgudsdyrkelse i 10:19-20 og aldrig siger, ¡° Spis idol mad så længe de svage ikke får dem til at snuble. ¡± han tillader en spise nogen mad købt på markedet eller tilbydes i en anden ¡¯ r hjem uden at spørge sin oprindelse eller historie.

På samme måde, hvad siger Bibelen om mad? Tredje Mosebog (11:9-10) siger, at man skal spise "alt, hvad der har finner og skæl i vandet", men ikke at spise "alt, der ikke har finner og skæl i havet." Gnide i siger at det betyder, at fisk med skæl er beregnet til at blive spist, såsom laks og ørred, men glatte fisk som havkat og ål bør ikke spises

Siger Bibelen derfor ikke at spise mad til afguder?

Men ikke alle ved dette. Nogle mennesker er stadig så vant til idoler at når de spise sådan mad de tænker på, at det har været ofret til en idol , og da deres samvittighed er svag, er den besmittet. Men mad gør ikke bring os nær til Gud; vi er ikke værre, hvis vi Spis ikke , og ikke bedre, hvis vi gør.

Hvad siger Bibelen om at spise kød?

I 1. Mosebog (9:3) siger Gud til mennesket: Alt, hvad der bevæger sig, som lever, skal være føde for dig. Du skal ikke spise noget af deres kød, og du må ikke røre ved deres døde kroppe; de er urene for dig.

Anbefalede: