Hvad var virkningen af Ediktet af Nantes?
Hvad var virkningen af Ediktet af Nantes?

Video: Hvad var virkningen af Ediktet af Nantes?

Video: Hvad var virkningen af Ediktet af Nantes?
Video: The Edict of Nantes (AP Euro Review with Tom Richey) // Fiveable 2024, Kan
Anonim

Nantes , Edikt af (1598) fransk kongelig anordning om tolerance for huguenotter (protestanter). Det gav frihed til tilbedelse og juridisk lighed for huguenotter inden for grænser og afsluttede religionskrigene. Det Edikt blev tilbagekaldt af Ludvig XIV i 1685, hvilket fik mange huguenotter til at emigrere.

Folk spørger også, hvad var virkningen af Ediktet fra Nantes?

Det Edikt af Nantes (fransk: edit de Nantes ), underskrevet i april 1598 af kong Henrik IV af Frankrig, gav de calvinistiske protestanter i Frankrig (også kendt som huguenotter) betydelige rettigheder i nationen, som stadig blev betragtet som hovedsagelig katolsk på det tidspunkt. I den edikt , sigtede Henry primært på at fremme civil enhed.

Derudover, hvordan påvirkede ediktet fra Nantes den koloniale immigration? Det var dog først i 1680'erne, at huguenotten migration begyndte i massevis. I mange år har Edikt af Nantes havde givet protestanterne frihed til at tilbede, som de valgte i udpegede områder, hvilket gav en vis sikkerhed. Hundredtusindvis af protestanter var tvunget til at flygte fra det undertrykkende styre i Frankrig.

Også spurgt, hvad var resultatet af tilbagekaldelsen af Ediktet af Nantes?

Tilbagekaldelse af Ediktet af Nantes Ved Edikt af Fontainebleau, Ludvig XIV tilbagekaldt det Edikt af Nantes og beordrede ødelæggelsen af huguenotkirker samt lukning af protestantiske skoler.

Hvornår var Ediktet af Nantes?

13 april 1598

Anbefalede: