Hvilket heparin er sikkert under graviditet?
Hvilket heparin er sikkert under graviditet?

Video: Hvilket heparin er sikkert under graviditet?

Video: Hvilket heparin er sikkert under graviditet?
Video: Graviditet 2024, Kan
Anonim

Baseret på den bedste tilgængelige dokumentation fra for det meste små prospektive case-serier, retrospektive rapporter og placentaperfusionsundersøgelser, er lavmolekylære hepariner (LMWH'er), såsom dalteparin, en sikker og praktisk alternativ til heparin i løbet af graviditet for både mødre og fostre.

På denne måde er heparin sikkert at bruge, mens du er gravid?

Til gravid kvinder og kvinder, der har født, heparin er det foretrukne antikoagulant og anbefales af Royal College of Obstetricians and Gynaecologists. Det krydser ikke moderkagen og anses derfor for at være det sikker.

Tilsvarende, hvad bruges heparin til under graviditet? Lav molekylvægt heparin er også ordineret af mange læger verden over til kvinder, med og uden trombofili, for at forhindre blodpropper fra placenta, der kan føre til graviditet tab, såvel som præeklampsi (højt blodtryk), placentaabruption (stærk blødning) og intrauterin vækstrestriktioner (lav fødsel

Hvilket antikoagulant er derfor sikkert under graviditet?

Hepariner , især LMWH'er , er de vigtigste antikoagulantia, der bruges under graviditet. Dosering afhænger af de kliniske indikationer og af det valgte middel. Hvis antikoagulering er absolut nødvendig og LMWH er kontraindiceret, bør et nyere alternativt antikoagulant overvejes.

Hvor gives heparininjektioner under graviditet?

Det er sikkert at injicere LMWH i maven mens du er gravid . Den øverste yderside af låret.

Anbefalede: