Er latinsk messe på latin?
Er latinsk messe på latin?

Video: Er latinsk messe på latin?

Video: Er latinsk messe på latin?
Video: Урок №8, текст №1 (De Aenea) – Учебник по латыни Lingua Latina (Мирошенкова, Фёдоров) 2024, Kan
Anonim

EN latinsk messe er romersk katolik Masse fejres i kirkelig latin.

Er latinsk messe tilladt i denne forbindelse?

Dette er " Tridentine masse ” som ofte omtales som den”gamle latinsk messe ." * REFORMER AF DET ANDET VATIKANRÅD: Rådet (1962-1965) tilladt brugen af folkesprog kl masse . Paven siger dette moderne messe på latin i Vatikanet, og det fejres på folkesprog rundt om i verden.

Udover ovenstående, hvad er latinsk almindelig formmesse? Selvom tridentineren Masse beskrives ofte som latinsk messe , post-Vatikan II Masse udgivet af pave Paul VI og genudgivet af pave Johannes Paul II, som erstattede det som almindelig form af den romerske ritus, har sin officielle tekst i latin og bliver nogle gange fejret på det sprog.

Hvad angår dette, hvorfor blev den katolske messe sagt på latin?

Traditionelt set er Masse er blevet fejret i folkemunde, det vil sige det sprog, som folk talte til daglig. Faktisk er grunden til Masse begyndte at blive fejret i latin var netop fordi det var hvad folk kunne forstå, i modsætning til græsk eller hebraisk eller aramæisk, hvilket de ikke gjorde.

Er latin et helligt sprog?

Kirkelig latin er det liturgiske Sprog af latin Rite for den romersk-katolske kirke. Det er også den officielle Sprog af Hellig Se. Gammel latin blev brugt i forskellige bønner i romersk hedenskab, såsom Carmen Arvale og Carmen Saliare.

Anbefalede: