Er Descartes en foundationalist?
Er Descartes en foundationalist?

Video: Er Descartes en foundationalist?

Video: Er Descartes en foundationalist?
Video: Descartes' Foundationalism 2024, Kan
Anonim

Descartes , den mest berømte foundationalist , opdagede et fundament i sin egen eksistens og i fornuftens "klare og tydelige" ideer, hvorimod Locke fandt et fundament i erfaring. I 1930'erne, debat over fundamentalisme genoplivet.

Heraf, hvad er Descartes epistemologi?

Noter til klasse 15: Epistemologi og Descartes . Epistemologi er studiet af videns natur, kilde, grænser og gyldighed. Det er især interesseret i at udvikle kriterier for vurdering af påstande folk fremsætter om, at de "ved" noget.

Man kan også spørge, hvilken påstand er uomtvistelig ifølge Descartes? Descartes finder, at følgende forslag er utvivlsomt : Jeg eksisterer. Han ser, at han kan være sikker på, at han eksisterer, for selvom der er et ondt geni, der gør alt, hvad det kan for at bedrage Descartes , det kan ikke snyde ham til at tro, at han ikke eksisterer.

Simpelthen, hvad er en foundationalist i videnteori?

Fundamentalisme er en vidensteori der holder det hele viden og inferentiel viden (retfærdiggjort overbevisning) hviler i sidste ende på et vist grundlag uden inferential viden . Han troede på, at den eneste måde at bevise noget om verden på er først at bevise sin egen eksistens: 'Jeg tænker, derfor er jeg'.

Er Descartes en rationalist?

René Descartes (1596–1650) Descartes var den første af det moderne rationalister og er blevet døbt 'Moderne Filosofis Fader'. ' Meget efterfølgende vestlig filosofi er et svar på hans skrifter, som er studeret nøje den dag i dag. Disse sandheder opnås "uden nogen sanseerfaring," ifølge Descartes.

Anbefalede: