Hvad er prima Nocta i Braveheart?
Hvad er prima Nocta i Braveheart?

Video: Hvad er prima Nocta i Braveheart?

Video: Hvad er prima Nocta i Braveheart?
Video: Braveheart prima nocta 2024, Kan
Anonim

Prima Nocta var en lov håndhævet af Edward I af England i et forsøg på at opdrætte skotterne i stedet for at bekæmpe dem. Denne ret var engelske adelsmænds privilegium til at sove med en kvinde den første nat af hendes ægteskab.

På samme måde kan du spørge, hvad er meningen med prima Nocta?

Prima nocta er en monarks semi-historiske juridiske ret til at have sex med et hvilket som helst kvindeligt emne, især på hendes bryllupsnat.

Udover ovenstående, hvad hvisker bruden i Braveheart? Efter Morrisons bryllup ankommer den engelske adelsmand for at gøre krav på Prima Noctas ret. Da Morrison forsøger at kæmpe, hans brud beroliger ham hviskende i hans øre. Mens hviskende , siger hun tydeligt, "Det skal nok gå". Udtrykket "OK" blev først opfundet i midten af det 19. århundrede.

Bare så, var prima Nocta en ægte vare?

Men den formodede tradition for "primo nocta " (også nogle gange kaldet "jus primae noctis" eller "droit du seigneur") er bare en myte. Selvom det dukker op i litteraturen med en vis hyppighed, er der ingen beviser for, at det nogensinde var en ægte fænomen, eller at Edward I nogensinde brugte det til at underlægge sig Skotland.

Hvem er den gamle mand i Braveheart?

Modigt hjerte (1995) - James Cosmo som Campbell - IMDb.

Anbefalede: