Hvad er forskellen mellem pålidelighed og validitet i psykologi?
Hvad er forskellen mellem pålidelighed og validitet i psykologi?

Video: Hvad er forskellen mellem pålidelighed og validitet i psykologi?

Video: Hvad er forskellen mellem pålidelighed og validitet i psykologi?
Video: A Level Psychology - Reliability & Validity 2024, Kan
Anonim

Pålidelighed henviser til, hvor konsistente resultaterne af en undersøgelse er eller de konsistente resultater af en måletest. Dette kan opdeles i intern og ekstern pålidelighed . Gyldighed refererer til, om undersøgelsen eller måletesten måler det, der hævdes at måle.

Spørgsmålet er også, hvad er validitet i psykologi?

Gyldighed refererer til en tests evne til at måle, hvad den skal måle. Lær mere om de forskellige typer gyldighed og hvorfor de er vigtige, og test din viden med en quiz.

Man kan også spørge, hvad er validitet og reliabilitet i vurdering? Pålidelighed og gyldighed er to begreber, der er vigtige for at definere og måle bias og forvrængning. Pålidelighed henviser til, i hvilket omfang vurderinger er konsistente. Endnu et mål for pålidelighed er den interne konsistens af emnerne.

For det andet, hvad er validitet og reliabilitet i forskningseksempler?

Pålidelighed indebærer konsistens: Hvis du tager ACT fem gange, bør du få nogenlunde de samme resultater hver gang. En test er gyldig hvis den måler hvad den skal. Tests, der er gyldig er også pålidelig . ACT er gyldig (og pålidelig ), fordi den måler, hvad en elev lærte i gymnasiet.

Hvorfor er validitet vigtig i psykologi?

Gyldighed er et mål for, hvor godt en test måler det, den hævder at måle. Psykologisk vurdering er en vigtig del af både eksperimentel forskning og klinisk behandling. EN gyldig test sikrer, at resultaterne er en nøjagtig afspejling af den dimension, der er under vurdering.

Anbefalede: