Hvem er shiamuslimerne og sunnier?
Hvem er shiamuslimerne og sunnier?

Video: Hvem er shiamuslimerne og sunnier?

Video: Hvem er shiamuslimerne og sunnier?
Video: Siilen B. vs. Enkhtur B. - "Him & I" | The Battles | The Voice of Mongolia 2022 2024, Kan
Anonim

Gruppen nu kendt som sunnier valgte Abu Bakr, profetens rådgiver, til at blive den første efterfølger, eller kalif, til at lede den muslimske stat. shiitter favoriserede Ali, Muhammeds fætter og svigersøn. Ali og hans efterfølgere kaldes imamer, som ikke kun leder shiitter men anses for at være efterkommere af Muhammed.

Ved også, hvilke lande er sunni- og shiamuslimer?

Sunni - Shia Split i dag Mindst 85% af muslimerne er sunnier . De er flertallet i Afghanistan, Saudi-Arabien, Egypten, Yemen, Pakistan, Indonesien, Tyrkiet, Algeriet, Marokko og Tunesien. shiitter er flertallet i Iran og Irak. De har også store minoritetssamfund i Yemen, Bahrain, Syrien, Libanon og Aserbajdsjan.

Ydermere, hvilke er de sunnitiske lande? Sunnimuslimer er den mere dominerende form for islam - mindst 80 procent af muslimerne på verdensplan. Nogle sunni-dominerede lande omfatter Saudi-Arabien, Egypten, Tyrkiet og Syrien (se mere på Syrien , nedenfor). Shiamuslimer er dog flertallet i nogle andre lande som f.eks Iran , Irak og for nylig Libanon.

Desuden, hvorfor splittede sunni og shiamuslim sig?

Den oprindelige dele mellem sunnier og shiamuslimer fandt sted kort efter profeten Muhammeds død, i år 632. Og det var grundlæggende den politiske splittelse, der startede Sunni - Shia splittelse . Det sunnier sejrede og valgte en efterfølger til at være den første kalif.

Hvad tror sunnimuslimer på?

Det Sunni tror at Muhammed ikke havde nogen retmæssig arving, og at en religiøs leder skulle vælges gennem en afstemning blandt de islamisk samfundets mennesker. De tro på at Muhammeds tilhængere valgte Abu Bakr, Muhammeds nære ven og rådgiver, som sin efterfølger.

Anbefalede: