Hvem er onesimus i Bibelen?
Hvem er onesimus i Bibelen?

Video: Hvem er onesimus i Bibelen?

Video: Hvem er onesimus i Bibelen?
Video: 7. Hva er omvendelse? 2024, Kan
Anonim

Helgen Onesimus (græsk: ?νήσιΜος, translit. Onēsimos, der betyder "nyttig"; død ca. 68 e. Kr., ifølge katolsk tradition), også kaldet Onesimus af Byzans og Den Hellige Apostel Onesimus i nogle østlige ortodokse kirker, var sandsynligvis en slave af Filemon af Kolossæ, en mand med kristen tro.

På samme måde spørger folk, hvem er epafras i Bibelen?

παφράς) var en iagttager af apostlen Paulus nævnt to gange i Kolossensernes brev fra Det Nye Testamente og én gang i Det Nye Testamentes brev til Filemon.

Og løb Onesimus væk? Forskere som John Chrysostom i det tredje århundrede, John Knox i det sekstende århundrede og E. J Goodspeed i den moderne æra har for det meste holdt løb væk -slave hypotese (Dunn 1996:308-309). Ifølge denne hypotese, Onesimus flygtede fra Filemons husstand til Rom eller Efesos, efter at han stjal fra Filemon.

Desuden, hvad betyder onesimus?

Betydning og historie Latiniseret form af det græske navn ΟνησιΜος (Onesimos), som betød "gavnlig, rentabel". Helgen Onesimus var en undsluppet slave af Filemon, der mødte Sankt Paul, mens han var i fængsel og blev omvendt af ham. Paulus sendte ham tilbage til Filemon med det brev, der findes i Det Nye Testamente.

Hvor er kolosserne i dag?

ˈl?si/; Græsk: Κολοσσαί) var en gammel by i Frygien i Lilleasien, og en af de mest berømte byer i det sydlige Anatolien (det moderne Tyrkiet). Kolossenserbrevet, en tidlig kristen tekst, der traditionelt tilskrives apostlen Paulus, er rettet til kirken i Colossae.

Anbefalede: