Hvad er en Pyxis i kunsten?
Hvad er en Pyxis i kunsten?

Video: Hvad er en Pyxis i kunsten?

Video: Hvad er en Pyxis i kunsten?
Video: Kunsten i Børnehuset Hjortøgade: Hvad er kunst? 2024, Kan
Anonim

EN pyxis (πυξίς, flertal pyxider) er en form af kar fra den klassiske verden, normalt en cylindrisk kasse med et separat låg. Formen af karret kan spores i keramik tilbage til den protogeometriske periode i Athen, dog den athenske pyxis selv har forskellige former.

Med dette i øjesyn, hvad bruges en Pyxis til?

Det pyxis (pl. pyxides) er sandsynligvis en lille rund kasse anvendes til opbevaring af nips, salver eller kosmetik. Typen kan spores tilbage til geometriske eksempler, som ofte er toppet af heste, men den mest almindelige sorte figur ser ud til at være lånt fra Korinth.

Desuden, hvor stor er Pyxis of al Mughira? Fuld størrelse : 67 x 18,1 c 4,6 cm. Pyxis af al - Mughira . Spanien, Madinat al -Zahra (nær Cordoba), 968 CE/357 AH.

Ved siden af ovenstående, hvem lavede Pyxis af al Mughira?

Oprettet i år 968 som gave til al - Mughira , bror til kalif al -Hakam II. De var et symbol på status, kun folk fra eliten havde ejendele at opbevare inde i disse luksusgenstande.

Hvad betyder Pyxis?

Pyxis er et lille og svagt stjernebillede på den sydlige himmel. Forkortet fra Pyxis Nautica, dens navn er Latin for en sømands kompas (i modsætning til Circinus, som repræsenterer en tegners kompas).

Anbefalede: