Hvem er Enuma Elishs helt?
Hvem er Enuma Elishs helt?

Video: Hvem er Enuma Elishs helt?

Video: Hvem er Enuma Elishs helt?
Video: Энума Элиш. Древнешумерский эпос. Аудиокнига 2024, Kan
Anonim

Marduk , Babylons gud, figurerer kun så fremtrædende som han gør i historien, fordi de fleste af de fundne kopier er fra babylonske skriftkloge. Ikke desto mindre, Ea spiller stadig en vigtig rolle i den babylonske version af Enuma Elish ved at skabe mennesker.

Spørgsmålet er også, hvorfor er Enuma Elish vigtig?

Det Enuma Elis er den primære kilde til mesopotamisk kosmologi. Ifølge Heidel var dens hovedformål som en ros til Marduk, og det var det vigtig ved at gøre den babylonske gud til hoved for hele pantheonet, gennem hans gerninger i at besejre Tiamat og i skabelsen af universet.

Man kan også spørge, hvordan skabte Marduk mennesker? Marduk også oprettet floderne Eufrat og Tigris, regnskyer og bjerge fra Tiamats krop. Han satte kosmos til at fungere på en velordnet måde og beordrede guderne til at bygge en by-Babylon. Efter også at have dræbt Qingu, Marduk brugte det guds blod til skabe menneske væsener som gudernes tjenere.

Folk spørger også, hvem er EA i Enuma Elish?

Ea er en trickster-gud på både babylonsk Enuma Elish og Hattian Kamarbi-cyklussen. Den babylonske Enuma Elish og den Hattianske Kumarbi-cyklus er begge successionsmyter, der, selvom de er skrevet af to forskellige kulturer, har visse karakterer til fælles, såsom den babylonske gud Ea.

Hvilken græsk gud svarer Marduk til?

Det grækere associerede ham med Zeus og romerne med Jupiter. Han er afbildet som et menneske i kongelige klæder, der bærer en slangedrage og en spade. Marduk synes at stamme fra en lokal guddom kendt som Asarluhi, en bondes Gud symboliseret af spaden, kendt som en marru, som fortsatte som en del af hans ikonografi.

Anbefalede: