Hvem har en autoritær personlighed?
Hvem har en autoritær personlighed?

Video: Hvem har en autoritær personlighed?

Video: Hvem har en autoritær personlighed?
Video: Splittet personlighed! Hvem er dette nye barn?! Znak-teamet reddede nykommeren fra haderne! 2024, April
Anonim

Ifølge Adornos teori er elementerne i Autoritær personlighed type er: Blind troskab til konventionelle overbevisninger om rigtigt og forkert. Respekt for underkastelse til anerkendt autoritet. Tro på aggression mod dem, der ikke tilslutter sig konventionel tænkning, eller som er anderledes.

Desuden, hvem er en autoritativ person?

Definitionen af autoritative er nogen eller noget, der har magt, indflydelse eller ret til at kontrollere og træffe beslutninger. Når en forælder taler til et barn i en bestemt tone, så barnet ved, at han skal adlyde, er det et eksempel på en autoritative stemme.

På samme måde, hvem fandt en sammenhæng mellem personlighedstype og autoritær personlighed? I rækkefølge til besvare dette spørgsmål, udførte Milgram en opfølgende undersøgelse ved at bruge deltagere fra hans oprindelige forskning. Elms og Milgram (1966) søges til se, om de lydige deltagere i Milgrams forskning var mere sandsynlige til Skærm autoritære personlighedstræk , sammenlignet med til ulydige deltagere.

På samme måde, hvem kom op med den autoritære personlighed?

Adorno

Hvordan måles autoritær personlighed?

Californiens F-skala er en 1947 personlighed test, designet af Theodor W. Adorno og andre til måle det autoritær personlighed . "F" står for "fascist". Formålet med F-skalaen er at måle en antidemokratisk personlighed struktur, normalt defineret ved autoritarisme.

Anbefalede: