Hvad betyder Ashoka i Indien?
Hvad betyder Ashoka i Indien?

Video: Hvad betyder Ashoka i Indien?

Video: Hvad betyder Ashoka i Indien?
Video: Ashoka the Great - Rise of the Mauryan Empire Documentary 2024, April
Anonim

Ashoka førte en destruktiv krig mod staten Kalinga (moderne Odisha), som han erobrede omkring 260 fvt. Emblemet for den moderne republik Indien er en tilpasning af Løvehovedstaden af Ashoka . Hans sanskritnavn "Aśoka" midler "smertefri, uden sorg" (a privativum og śoka, "smerte, nød").

Hvad betyder Ashoka med hensyn til dette?

Navnet " Ashoka " midler "uden sorg" på sanskrit. Ashoka var den første hersker over det gamle Bharatavarsha (Indien), efter de berømte Mahabharata-herskere, til at forene et så stort territorium under sit imperium, som overskrider grænserne for den nuværende Republik Indien.

Ved også, hvordan Ashoka spredte buddhismen i Indien? Ashoka forfremmet buddhist udvidelse ved at sende munke til omkringliggende områder for at dele Buddhas lære. En bølge af omvendelse begyndte, og Buddhismen bredte sig ikke kun igennem Indien , men også internationalt.

Hvorfor er Ashoka vigtig i denne forbindelse?

Ashoka's berømmelse skyldes i høj grad hans søjle- og rockedikter, som gjorde det muligt for ham at nå et bredt publikum og efterlod en varig historisk rekord. Han huskes som en modelhersker, der kontrollerer et stort og mangfoldigt Mauryan-imperium gennem fred og respekt, med dharma i centrum for hans ideologi.

Var Ashoka virkelig fantastisk?

Kejser Ashoka det Store (nogle gange stavet Aśoka) levede fra 304 til 232 f.v.t. og var den tredje hersker over det indiske mauryanske imperium, det største nogensinde på det indiske subkontinent og et af verdens største imperier på sin tid. Han regerede fra 268 f.v.t. til 232 f.v.t. og blev en model for kongemagt i den buddhistiske tradition.

Anbefalede: