Hvad forårsager Alexia uden agraphia?
Hvad forårsager Alexia uden agraphia?

Video: Hvad forårsager Alexia uden agraphia?

Video: Hvad forårsager Alexia uden agraphia?
Video: Alexia without agraphia 2024, Kan
Anonim

De fleste tilfælde af alexia uden agraphia skyldes cerebrovaskulære ulykker fra trombotisk eller tromboembolisk sygdom, der involverer venstre posterior cerebral arterie (PCA), hvilket resulterer i et infarkt i venstre occipital cortex og splenium i corpus callosum.

På denne måde, hvorfor kan patienter med Alexia uden agrafi skrive, men ikke læse ord?

Konklusioner. Alexia uden agraphia , også kendt som ren alexia , er en betingelse, når en patienten kan ikke læse hvad han/hun skriver på grund af en læsion i det visuelle ord danne område. denne betingelse er vigtig som en patient kan opfatte det som et problem i synet og kan konsultere en øjenlæge.

Derudover, hvad forårsager ren Alexia? Ren alexia er normalt forårsaget ved en okklusion af distale (posteriore) grene af den venstre bageste cerebrale arterie. Den resulterende skade menes at afbryde overførslen af neural information fra den visuelle cortex til sprogcortex.

Så hvad er Alexia med agraphia?

Alexia med agraphia defineres som en erhvervet funktionsnedsættelse, der påvirker læse- og skriveevnen. Det kan være forbundet med afasi, men kan også forekomme som en isoleret enhed. Vi undersøgte en patient, der præsenterede sig for alexia med agraphia og andre kognitive underskud på grund af en blødning i venstre thalamus.

Hvad er posterior Alexia?

Alexia uden agraphia er også kendt som posterior alexia eller occipital alexia . Kardinaltræk ved dette ualmindelige syndrom er tab af evnen til at læse trykt materiale, men bevaret evne til at skrive både til diktat og spontant. Andre sprogfunktioner er generelt intakte.

Anbefalede: