Indholdsfortegnelse:

Hvad er et eksempel på straf i psykologi?
Hvad er et eksempel på straf i psykologi?

Video: Hvad er et eksempel på straf i psykologi?

Video: Hvad er et eksempel på straf i psykologi?
Video: Introduktion til Kognitiv psykologi 2024, Kan
Anonim

Til eksempel , at slå et barn, når han kaster raserianfald er en eksempel af positive straf . Der tilføjes noget til blandingen (spanking) for at modvirke en dårlig opførsel (kaste raserianfald). På den anden side er det at fjerne restriktioner fra et barn, når det følger reglerne eksempel af negativ forstærkning.

Hvad er så et eksempel på straf ved fjernelse?

Til eksempel , når en elev taler ude af tur midt i timen, kan læreren skælde barnet ud for at afbryde hende.?? Negativ Straf : Denne type straf er også kendt som " straf ved fjernelse ." Negativt straf involverer at fjerne en ønskværdig stimulus, efter at en adfærd er opstået.

For det andet, hvad er et eksempel på positiv straf i psykologien? Følgende er nogle eksempler på positiv straf : Et barn stikker i næse under timen (adfærd), og læreren irettesætter ham (aversiv stimulus) foran sine klassekammerater. En person spiser fordærvet mad (adfærd) og får en dårlig smag i munden (aversiv stimulus).

Også at vide, hvad er typerne af straf i psykologi?

Typer. Der er to former for straf operant konditionering : positiv straf, straf ved anvendelse eller type I straf, straffer en eksperimentator et svar ved at præsentere en aversiv stimulus i dyrets omgivelser (et kortvarigt elektrisk stød, for eksempel).

Hvad er nogle ulemper ved straf i psykologi?

Han talte for brugen af forstærkning til at kontrollere adfærd, fordi straf havde flere ulemper, herunder:

  • Straf undertrykker adfærd, men når truslen om straf fjernes, vender adfærden tilbage i samme hastighed.
  • Det forårsager uheldige følelsesmæssige biprodukter.

Anbefalede: