Hvorfor blev apostlen Andreas korsfæstet?
Hvorfor blev apostlen Andreas korsfæstet?

Video: Hvorfor blev apostlen Andreas korsfæstet?

Video: Hvorfor blev apostlen Andreas korsfæstet?
Video: Израиль | Иерусалим | Крестовоздвижение | Голгофа и пещера обретения Креста 2024, Kan
Anonim

Da han nægtede, Andrew blev dømt til døden af korsfæstelse i byen Patras. Andrew skulle være korsfæstet på et kors, men han bad om en X-formet, da han følte sig uværdig til at dø på en oprejst, ligesom Jesus gjorde. Dette er grunden til, at korset af St Andrew er nu et symbol på helgenen og vises på det skotske flag.

Med dette for øje, hvorfor blev Sankt Andreas korsfæstet på et diagonalt kors?

Historien om Sankt Andreas Han blev dømt til døden af korsfæstelse af romerne i Grækenland, men bedt om at blive det korsfæstet på et diagonalt kors da han følte, at han ikke var værdig til at dø i samme form kryds som Jesus. Det her diagonalt kors bruges nu på det skotske flag - Saltire.

hvad skete der med apostlen Andreas? Efter Kristi opstandelse, Andrew fokuserede sin apostoliske indsats i Østeuropa og grundlagde til sidst den første kristne kirke i Byzans. Han døde som martyr i Patras, Grækenland, og blev korsfæstet på hovedet på et X-formet kors.

Hvad er apostlen Andreas kendt for i forhold til dette?

Andrew var fisker, før han og hans bror Simon Peter blev to af Jesu 12 disciple. Han blev døbt af Johannes Døberen og var Jesu første discipel. I den græsk-ortodokse tradition er han kendt som "Prōtoklētos" (Πρωτόκλητος) - bogstaveligt talt "den førstkaldte".

Blev Sankt Andreas korsfæstet på hovedet?

Det er der overhovedet ingen beviser for Andrew blev henrettet, af korsfæstelse for ellers. Det var formentlig i det fjerde århundrede, traditionen udviklede sig Andrew væren korsfæstet , og endnu senere, at han blev afbildet som korsfæstet på et X-formet kors.

Anbefalede: