Hvad er Hypoblasten, og hvordan dannes den?
Hvad er Hypoblasten, og hvordan dannes den?

Video: Hvad er Hypoblasten, og hvordan dannes den?

Video: Hvad er Hypoblasten, og hvordan dannes den?
Video: General Embryology - Detailed Animation On Gastrulation 2024, Kan
Anonim

Det hypoblast er en vævstype, der dannes fra den indre cellemasse under tidlig embryonal udvikling. Den ligger under epiblasten og består af små kubiske celler. Det hypoblast giver anledning til blommesækken, som igen giver anledning til chorion.

Tilsvarende, hvad danner Hypoblastceller?

dannelse under blastocystlag af celler, kaldet hypoblasten, mellem den indre cellemasse og hulrummet. Disse celler bidrager til dannelsen af det embryonale endoderm , hvorfra der stammer luftveje og fordøjelseskanaler.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvordan fostervandshulen dannes? Det fostervandshulen er dannet ved sammensmeltning af delene af fostervand fold, som først viser sig ved den cephaliske ekstremitet og efterfølgende ved den kaudale ende og siderne af embryonet. Som fostervand fold stiger og smelter sammen over det dorsale aspekt af embryoet, den fostervandshulen er dannet.

Hvad sker der i denne forbindelse med Hypoblasten?

Under gastrulation migrerer og fortrænger celler fra epiblasten hypoblast celler til at blive endeligt endoderm (som i sidste ende producerer de fremtidige tarmderivater og tarmforinger) [1]. I mellemtiden hypoblast og ekstraembryonal mesoderm danner til sidst blommesækken [2].

Hvad danner epiblasten?

Det epiblast stammer fra den indre cellemasse og ligger over hypoblasten. Det epiblast giver anledning til de tre primære kimlag (ectoderm, definitiv endoderm og mesoderm) og til den ekstraembryonale mesoderm i den viscerale blommesæk, allantois og amnion.

Anbefalede: