Hvilket script bruger farsi?
Hvilket script bruger farsi?

Video: Hvilket script bruger farsi?

Video: Hvilket script bruger farsi?
Video: 01 Persian Alphabet for Preschoolers P2 2024, Kan
Anonim

Det persiske sprog, der tales i Tadsjikistan (Tadsjiki-persisk) er skrevet i det tadsjikiske alfabet, en modificeret version af Kyrillisk alfabet siden sovjettiden. Den moderne persiske skrift er direkte afledt og udviklet fra Arabisk skrift.

På samme måde kan du spørge, hvilket alfabet bruger farsi?

De seks vokaler og 23 konsonanter af persisk er skrevet ved hjælp af en modificeret version af arabisk alfabet med fire ekstra persiske bogstaver til at repræsentere lyde, som ikke findes i arabisk . Dens persiske navn er ????? ‹alefbâ›, som svarer til det engelske "ABCs".

Efterfølgende er spørgsmålet, om persisk og farsi er det samme sprog? Pashto, Dari og Farsi sprog tales i de sydlige og centralasiatiske lande. Dari og Farsi er to accenter af samme sprog . Dari kaldes også Farsi i Afghanistan, mens det mest omtales som Farsi i Iran. Farsi kaldes også persisk på engelsk Sprog.

Simpelthen, bruger farsi arabisk skrift?

Det arabisk alfabet er grundlaget for flere sprog bl.a Farsi , kurdisk, pashto og urdu. Selv tyrkisk blev skrevet i arabisk alfabet indtil sidste århundrede. Hvert af disse sprog har en vis variation i bogstaver - men de deler alle det samme grundlag.

Hvad var den persiske skrift før arabisk?

Pahlavien manuskript blev brugt til at optage Pahlavi eller Middle persisk sprog, der blev talt i præ-islamisk Iran mellem 3. århundrede fvt og 9. århundrede e. Kr. Pahlavi udviklede sig fra det aramæiske, og derfor beholdt den skriveretningen fra højre mod venstre.

Anbefalede: