Hvordan blev jorden navngivet?
Hvordan blev jorden navngivet?

Video: Hvordan blev jorden navngivet?

Video: Hvordan blev jorden navngivet?
Video: Verdenshistorien del 1 - en plads på jorden 2024, April
Anonim

Det navn " jorden " er afledt af både engelske og tyske ord, henholdsvis 'eor(th)e/ertha' og 'erde', som betyder jord. Men håndtagets skaber er ukendt. Et interessant faktum om dets navn : jorden er den eneste planet, der ikke var som hedder efter en græsk eller romersk gud eller gudinde.

Derfor, hvordan fik Jorden sit navn?

Alle planeterne undtagen jorden , blev opkaldt efter græske og romerske guder og gudinder. Det navn Jorden er en engelsk/tysk navn hvilket blot betyder jorden. Det kommer fra de gamle engelske ord 'eor(th)e' og 'ertha'. På tysk er det 'erde'.

På samme måde, hvilken Gud er Jorden opkaldt efter? jorden er den eneste planet ikke opkaldt efter en romer Gud eller gudinde, men det er forbundet med gudinden Terra Mater (Gaea til grækerne). I mytologien var hun den første gudinde på jorden og Uranus' mor. Navnet jorden kommer fra oldengelsk og germansk.

Derfor, hvornår blev jorden navngivet?

Navnet jorden stammer fra det ottende århundredes angelsaksiske ord erda, som betyder jord eller jord. Det blev eorthe senere, og derefter erthe på mellemengelsk. Disse ord er alle beslægtet med Jörð navnet på kæmpekvinden i den nordiske myte.

Hvem opdagede planeten Jorden?

jorden er den tredje planet fra Solen og genstand for historisk misforståelse i århundreder. jorden var aldrig formelt ' opdaget ' fordi det aldrig var en uanerkendt enhed af mennesker. Det Jordens position i solsystemet blev korrekt beskrevet i den heliocentriske model foreslået af Aristarchus fra Samos.

Anbefalede: