Hvilke planeter har ringe, og hvad er de lavet af?
Hvilke planeter har ringe, og hvad er de lavet af?

Video: Hvilke planeter har ringe, og hvad er de lavet af?

Video: Hvilke planeter har ringe, og hvad er de lavet af?
Video: Which Planets besides Saturn have Rings – Space Facts for Students 2024, Kan
Anonim

Alle kæmpen planeter i vores solsystem har ringe : Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun. Jupiters ring er tynd og mørk, og kan ikke ses fra Jorden. Saturns ringe er de mest storslåede; de er lyse, brede og farverige.

I denne forbindelse, hvor kommer en planets ringe for det meste fra?

Nogle af ringe magt kommer fra månestorm fra hinanden af planetens tyngdekraften, eller de kunne have dannet sig som planeter dannet. Neptuns ringe er endnu mere mystisk. Vi har ikke en god idé om, hvad de er lavet af, men ring partikler er sandsynligvis meget små, mørke partikler af is og sten.

Derudover, hvilken planet har ikke ringe omkring sig? Faktisk er Saturn ikke den eneste planet i vores solsystem, der har ringe, faktisk hele kæmpen gas planeter har dem: Jupiter, Uranus og Neptun. Disse andre ringsystemer er dog ekstremt tynde og næsten umulige at se. Planeter som Jorden, Mars eller Venus er lavet af stenet materiale og har ingen ringe.

Desuden, hvad er Uranus' ringe lavet af?

I modsætning til ringe af Saturn, som er meget lysende sammensat af vandis, den ringe af Uranus er relativt mørke. I stedet for at indeholde støv ringe ser ud til at være lavet op af større bidder, der måler 0,2 til 20 makros. Disse ville virkelig kvalificere sig som kampesten, ikke støv.

Hvad er Neptuns ringe lavet af?

Ja, Neptun har flere besvime ringe omkring det. Der er tre hoved ringe som er meget tynde og mørke. Det ringe er lavet op af små sten og støv. Neptuns ringe har ikke samme tykkelse overalt.

Anbefalede: