Hvem var forfatteren til Matthæusevangeliet?
Hvem var forfatteren til Matthæusevangeliet?

Video: Hvem var forfatteren til Matthæusevangeliet?

Video: Hvem var forfatteren til Matthæusevangeliet?
Video: Смотрите 16–17–18 серии юмористического телесериала для подростков (10+) - "Хочу в Париж". 2024, April
Anonim

Evangelisten Matthæus

Folk spørger også, om apostlen Matthæus skrev evangeliet?

Helgen Matthew Biografi Født i Palæstina engang i det 1. århundrede, Saint Matthew var en af Jesu 12 apostle og også en af de fire evangelister, ifølge Bibelen. Matthew forfattede den første Evangelium af Bibelens Nye Testamente, nu kendt som Evangelium af Matthew.

Ved også, hvem der er forfatterne til de fire evangelier? I kristen tradition er de fire evangelister Matthew, Mark, Luke , og John , tilskrev forfatterne med tilblivelsen af de fire evangelieberetninger i Det Nye Testamente, der bærer følgende titler: Evangelium iflg. Matthew ; Evangelium iflg Mærke ; Evangelium iflg Luke og Evangelium iflg John.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvor Mattæus skrev sit evangelium?

Forfatteren af Matthew skrev for et fællesskab af græsktalende jødiske kristne, der sandsynligvis ligger i Syrien (Antiochia, den største by i det romerske Syrien og den tredjestørste i imperiet, nævnes ofte).

Hvordan ved vi, hvem der skrev evangelierne?

Der er generelt enighed om, at Evangelium af Lukas og Apostlenes Gerninger er begge skrevet af den samme forfatter , og de omtales ofte som et enkelt værk kaldet Lukas-Acts. Det mest direkte bevis kommer fra forordene til hver bog.

Anbefalede: