Hvad er personcentreret vurdering?
Hvad er personcentreret vurdering?

Video: Hvad er personcentreret vurdering?

Video: Hvad er personcentreret vurdering?
Video: Personcentreret omsorg som faglige teori 2024, Kan
Anonim

EN person - centreret tilgang tager udgangspunkt i princippet om, at individet er i centrum af vurdering proces som ekspert i deres eget liv. Et ansigt til ansigt vurdering imellem person og en bedømmer.

I betragtning af dette, hvad er personcentreret vurdering?

Person centreret Planlægning er en proces, styret af familien eller den individuelt betjente, beregnet til at identificere styrker, kapaciteter, præferencer, behov og ønskede resultater hos den enkelte. EN person - centreret vurdering er et værktøj til at fremkalde information om en person.

Udover ovenstående, hvad er de 4 principper for personcentreret pleje? De fire principper for personcentreret pleje er:

  • Behandl mennesker med værdighed, medfølelse og respekt.
  • Give koordineret pleje, støtte og behandling.
  • Tilbyde personlig pleje, støtte og behandling.

Man kan også spørge, hvad er en personcentreret tilgang?

EN person - centreret tilgang til sygeplejen sætter fokus på den enkeltes personlige behov, ønsker, ønsker og mål, så de bliver centrale i pleje- og omsorgsforløbet. Dette kan betyde at sætte personens behov, som de definerer dem, over dem, der er identificeret som prioriteter af sundhedspersonale.

Hvad er de 7 kerneværdier i en personcentreret tilgang?

Inden for sundheds- og socialplejen, person - centrerede værdier omfatte individualitet, rettigheder, privatliv, valg, uafhængighed, værdighed, respekt og partnerskab. Lad os se på disse mere detaljeret. Individualitet - hver person har deres egen identitet, behov, ønsker, valg, overbevisninger og værdier.

Anbefalede: