Hvorfor blev Bruno brændt på bålet?
Hvorfor blev Bruno brændt på bålet?

Video: Hvorfor blev Bruno brændt på bålet?

Video: Hvorfor blev Bruno brændt på bålet?
Video: Story of Man Who Was Burned at the Stake | Giordano Bruno 2024, Kan
Anonim

Den italienske filosof fra det 16. århundrede (og tidligere katolsk præst) Giordano Bruno var brændt på bålet for en stædig tilslutning til hans dengang uortodokse overbevisninger - inklusive ideerne om, at universet er uendeligt, og at andre solsystemer eksisterer.

På samme måde kan man spørge, hvorfor Bruno blev henrettet?

I otte år blev han holdt fængslet og afhørt med jævne mellemrum. Da han til sidst nægtede at vende tilbage, blev han erklæret kætter og brændt på bålet. Det fastholdes ofte Bruno var henrettet på grund af hans kopernikanisme og hans tro på de beboede verdeners uendelighed.

Blev Copernicus også brændt på bålet? En mulig årsag til misforståelserne vedr Copernicus er henrettelsen af Giordano Bruno, en filosof, der var kendt som en kætter og en fortaler for Copernican teori. Mens han blev dømt af andre grunde, blev Bruno kendt som "den nye videnskabs første martyr", efter at han var blevet brændt på bålet i 1600.

Derfor, hvornår blev Bruno brændt på bålet?

17. februar 1600

Hvad blev Giordano Bruno anklaget for?

1592 – 1600 Fra retssagen til staven: Giordanos Retssagen varede næsten otte år. Inkvisitionen i første omgang anklagede ham for hans antidogmatiske idealer, som allerede havde kostet ham hans dominikanske vane. Som en anti-trinitarist afviste filosoffen Marias mødom og transsubstantiation.

Anbefalede: