Hvad er en dativ flertal?
Hvad er en dativ flertal?

Video: Hvad er en dativ flertal?

Video: Hvad er en dativ flertal?
Video: Was ist Dativ? │ German Dative Case Explained│ German Dative Verbs | YourGermanTeacher 2024, Kan
Anonim

Dativ flertal føjer altid et –n til flertal form af substantivet, hvis et ikke allerede eksisterer, f.eks. den Männern ( dativ n) men den Frauen. Mange entalsnavneord optræder nogle gange med en valgfri -e, der slutter på dativ kun sag.

Ligeledes, hvad er et dativpronomen?

Det dativ kasus henviser til kasus, der bruges til et navneord eller stedord det er et indirekte objekt. Det dativ kasus bruger navneord og stedord som objekter. Det dativ sag kaldes også en af de objektive sager.

Man kan også spørge, hvad er dativ kasus på tysk? Det Tysk dativkasse . Det indirekte objekt i en sætning kaldes dativ objekt. Det indirekte objekt er modtageren af det direkte (akkusative) objekt. For eksempel er "Frau" den indirekte ( dativ ) objekt i "Das Mädchen gibt einer Frau den Apfel." (En pige giver æblet til en kvinde).

hvordan bruger du dativ?

Det dativ case beskriver det indirekte objekt i en sætning på tysk og engelsk og besvarer spørgsmålet "wem?" (hvem), eller "var?" (hvad). Typisk er vi brug det dativ sag for indirekte objekter, som normalt modtager en handling fra den direkte genstand (i akkusativ tilfælde).

Hvad betyder Dativ?

Generelt er dativ (tysk: Dativ ) er bruges til at markere det indirekte objekt i en tysk sætning. For eksempel: Ich schickte dem Mann(e) das Buch. (bogstaveligt talt: Jeg sendte "til manden" bogen.) – Maskulint.

Anbefalede: