Hvad er Gloria i messen?
Hvad er Gloria i messen?

Video: Hvad er Gloria i messen?

Video: Hvad er Gloria i messen?
Video: GLORIA IN EXCELSIS DEO. Antonio Vivaldi. Director: A. Fauró 2024, Oktober
Anonim

" Gloria in excelsis Deo" (latin for "Ære til Gud i det højeste") er en kristen salme kendt også som den større doxologi (til forskel fra "Minor Doxology" eller Gloria Patri) og Englesalmen/Englenes hymne. Navnet er ofte forkortet til Gloria i Excelsis eller blot Gloria.

Heraf, hvad betyder Gloria-bønnen?

Gloria Patri, også kendt som Ære være til Faderen eller i daglig tale Ære være, er en doksologi, en kort lovsang til Gud i forskellige kristne liturgier. Det er også omtalt som den mindre doxologi (Doxologia Minor) eller den mindre doxologi, for at skelne den fra den større doxologi, Gloria i Excelsis Deo.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er samlingen i messen? l?kt/ KOL-ekt) er en kort generel bøn af en bestemt struktur, der bruges i kristen liturgi.

På denne måde, hvilken del af messen er Gloria?

Afsnit af bekendtgørelsen af Masse . Bønnerne ved foden af alteret eller bodsritualen. Kyrie eleison ("Herre, forbarm dig"). Gloria ("Ære være Gud i det højeste").

Siger vi Gloria i advent?

I løbet af advent (som i fasten), den Gloria er undertrykt (udeladt, hvis du vilje). Som advent er en sæson af Pennance and Anticipation, den Gloria er afsat. Vi vil høre Gloria igen til jul!! Det Gloria skal synges/oplæses i løbet af disse to dage.

Anbefalede: