Hvad er multikulturel uddannelse ifølge James Banks?
Hvad er multikulturel uddannelse ifølge James Banks?

Video: Hvad er multikulturel uddannelse ifølge James Banks?

Video: Hvad er multikulturel uddannelse ifølge James Banks?
Video: ВО ВРЕМЯ MAJOR 2021 ПОТЕРЯЛ ЖЕНУ | James Banks 2024, Kan
Anonim

Multikulturel uddannelse : Mål og dimensioner. Multikulturel uddannelse er en idé, en pædagogisk reformbevægelse og en proces ( Banker , 1997). Som en idé, multikulturel uddannelse søger at skabe ligeværdig pædagogisk muligheder for alle elever, inklusive dem fra forskellige racemæssige, etniske og sociale klassegrupper.

Desuden, hvordan definerer banker multikulturel uddannelse?

Banker og Banker (2001) definere multikulturel uddannelse som: En idé, en pædagogisk reformbevægelse, og en proces, hvis store mål er at ændre strukturen af pædagogisk institutioner, således at mandlige og kvindelige studerende, ekstraordinære studerende og studerende, der er medlemmer af forskellige racer, etniske, sproglige og kulturelle

Desuden, hvad er begrebet multikulturel uddannelse? Multikulturel uddannelse henviser til enhver form for uddannelse eller undervisning, der inkorporerer historier, tekster, værdier, overbevisninger og perspektiver fra mennesker med forskellig kulturel baggrund.

Spørgsmålet er også, hvem er James Banks multikulturelle uddannelse?

JAMES BANKS er en af de førende forskere inden for multikulturel uddannelse og er direktør for Center for Multikulturel Uddannelse ved University of Seattle-Washington. I denne artikel skitserer han fire niveauer af læseplansreform.

Hvad er bidragstilgang i multikulturel uddannelse?

Det Bidragstilgang Dette er indarbejdet ved at vælge bøger og aktiviteter, der fejrer helligdage, helte og særlige begivenheder fra forskellige kulturer. For eksempel at bruge tid på at læse om Dr. I dette nærme sig , kulturelt forskelligartede bøger og problemstillinger er ikke specificeret som en del af læseplanen (Banks, 1999).

Anbefalede: