Indholdsfortegnelse:

Hvad er patos i skrift?
Hvad er patos i skrift?

Video: Hvad er patos i skrift?

Video: Hvad er patos i skrift?
Video: Ethos, Pathos & Logos 2024, Kan
Anonim

Patos Definition

Patos er en kvalitet af en oplevelse i livet, eller et kunstværk, der vækker følelser af medlidenhed, sympati og sorg. Patos kan udtrykkes gennem ord, billeder eller endda med kropsbevægelser. Patos er en metode til at overbevise folk med et argument trukket ud gennem en følelsesmæssig reaktion

Hvad er derfor et eksempel på patos?

Patos . Eksempler på patos kan ses i et sprog, der trækker følelser som medlidenhed eller vrede frem hos et publikum: Hvis vi ikke flytter snart, vil vi alle dø!

Man kan også spørge, hvilke følelser appellerer patos til? Faktisk citerer den græske filosof Aristoteles tre former for overtalelse: patos , etos og logoer. Mens patos appellerer til følelser ved at citere tragedie eller tristhed, etos appellerer til autoritet eller troværdighed.

Man kan også spørge, hvordan skriver man en patossætning?

patos Sætningseksempler

  1. Patosen fra børnekorstoget i 1212 nervede ham kun til nye anstrengelser.
  2. Den dramatiske forestilling var rig på trist patos og efterlod publikum med tårer i øjnene.

Hvad er Ethos på skrift?

Etos , Pathos og Logos er overtalelsesmåder, der bruges til at overbevise publikum. De omtales også som de tre kunstneriske beviser (Aristoteles opfandt udtrykkene), og er alle repræsenteret af græske ord. Etos eller den etiske appel, betyder at overbevise et publikum om forfatterens troværdighed eller karakter.

Anbefalede: